Hopp til hovedinnhold
Nyhet

17 millioner fra Sparebankstiftelsen til naturen som læringsarena

Vi har i dag fått veldig gode nyheter om at Naturfagsenteret er tildelt 17 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen! Midlene skal gå til det 5-årige prosjektet Uterommet – naturen som læringsarena

– Vi er fantastisk fornøyde og litt smånervøse for hva vi har lovet å utrette, sier prosjektleder Kristine Bakkemo Kostøl ved Naturfagsenteret. – Men vi har mange flinke folk på laget, så det skal gå bra, betrygger senterleder Merethe Frøyland.

jenter leter etter dyr i vannkanten Hovedmålet med prosjektet er at flere barnehagebarn og skolelever skal få ta del i undervisning utendørs og dra nytte av alle fordelene som læring i naturen kan gi. Naturfagsenteret ønsker primært å nå ut til de lærerne og barnehageansatte som har lite erfaring med å bruke uterommet og tilby ressurser som gir økt kompetanse og mestringstro, slik at de våger å ta steget ut.

Aktiviteter for barn, kompetansepakker og støttestrukturer skal utvikles i tett samarbeid med barnehagebarn, elever, lærere og barnehageansatte – både de som har bred erfaring med læring utendørs og de som ikke har det. Aktivitetene skal tematiseres etter type uterom og tilpasses ulike alderstrinn. Vi vil også etablere et nettverk av frivillige organisasjoner som skal bidra i utviklingen av aktivitetene. Ressursene skal publiseres på nett, slik at alle kan få glede av dem – også familier som ønsker å ta med barn ut på fritiden. 

I tillegg til utvikling av ressurser, skal vi også drive følgeforskning i prosjektet. Hovedmålet med forskningen er å dokumentere hvordan uterommet kan bidra til en mer inkluderende undervisning med fokus på trivsel, motivasjon og mestring for barn, lærere og barnehageansatte. Vi skal følge barn, lærere og barnehageansatte over tre år for å dokumentere og forstå utviklingen over tid.

Les mer om prosjektet i Titan